OTTELURAPORTTI: Taistelupiste Tohmajärveltä

23.11.2020 19.00

On muuten jännä homma, että vieraspelit kestää vähemmän aikaa, kuin kotiottelut vaikka mentäisiin jatkoajalle... johtuisikohan siitä, ettei vieraspeleissä mene aikaa kaukalon korjailemiseen... :p

Sunnununtai-iltapäivän kunniaksi meillä oli edessä yksi kovimpia haasteita, mitä tällä kaudella on vastaan tullut. Vieraspeli Kiteen Palloa vastaan. Sarjan kärkiporukka tiedettiin vaaralliseksi sekä tehokkaaksi, mutta lähdettiin silti haastamaan kaveria ennakkoluulottomasti.

Teroitettiin ennen peliä, että nyt täytyy olla heti pelin alusta lähtien valot päällä ja hereillä. Pari edellistä ottelua meni vähän sinnepäin, mutta paras terävyys uupui. Tässä väännössä kävisi kylmät, jos olisi unessa pillin soidessa.

Saatiin peliin hyvä alku, vaikka kiteeläisillä pari paikkaa jo avausminnutilla olikin. Me päästiin rikkomaan kuparinen reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Sami Mikkonen pyöräytteli tyylikkäästi pari kiteeläistä kahville ja syötti pallon Timo Soiniselle, joka laukoi ensimmäisellä 2. divarimaalilla meidät johtoon, 0-1. Hetkeä myöhemmin saatiin mahdollisuus lisätä johtoa, kun saatiin rankkari. Henry Taskinen asettui ampumaan "pilkkua" ja yritys oli varsin mallikas, mutta kahdessa ensimmäisessä erässä aavistuksen haparoinut Antti Swahne aavisti "Tasen" ratkaisun, ei maalia.

Kipa pääsi tasoittamaan pelin n. minuutti rankkarista. Myrkyllisen vastaiskun päätteeksi pallo päätyi tarkalla laukauksella meidän maalin takanurkkaan. Erän puolivälissä meille kävi pieni informaatiokatkos sekä merkkausvirhe Kipan saatua vaparin meidän hyökkäysalueelta. Tapio Niskanen pommitti aivan putken alle ja oltiin tappiolla 2-1. Tätä ei kuitenkaan jääty pitkäksi aikaa murehtimaan vaan jäätävän pelin pelannut Aleksi Pentikäinen tasoitti alivoimalla erätaukolukemiksi 2-2. Aleksi viskeli n. kolmea Kipa-peluria, kuin märkää rättiä ja kävi lopulta laukomassa pallon tyylikkäästi reppuun. Todellinen pukkarimaali!

Toiseen erään lähdettiin samanlaisella hyvällä sykkeellä, kuin ensimmäiselle 20 minuutin pätkälle. Erä alkoi hienosti, kun Toni Kesti alusti paikan "Taselle" ja vain 30 sekunnin pelin jälkeen oltiin taas johdossa. Tapio pääsi tasoittamaan pari minuuttia myöhemmin, mutta sitten alkoi meidän näytös. Nico Lapveteläinen veivasi komeasti ensin 3-4 johtomaalin Sami Mikkosen syötöstä ylivoimalla ja 45 sekuntia myöhemmin Aleksi iski Tero Virtasen passista pelin toisen maalinsa, johdettiin hetkessä jo 3-5.

No, salibandyssa 2 maalia ei merkkaa mitään ja peliä oli vielä runsaasti jäljellä. Kipa kavensi 8 minuuttia ennen erätaukoa, kun maalin eteen parkeerannut Henri Kärki survoi tilanteeksi 4-5. Erän loppuun nähtiin vielä kaksi osumaa, kun ensin Tatu Karvinen hakkasi maalin edestä ensimmäisen Rökäletappiomaalinsa Timo Soinisen esityöstä. Kahden maalin johto ei kuitenkaan kestänyt erätauolle asti Konsta Pirhosen tuotua Kipa jälleen maalin päähän. Erävoitto kuitenkin meille ja päätöserään lukemista 5-6.

Kolmas erä olikin sitten melkoinen taistelu. Lähes eeppisiin mittasuhteisiin yltäneestä 20 minuuttisesta ei tapahtumia puuttunut. Ajassa 43:29 karattiin jälleen kahden maalin johtoon, kun Joonas Poutanen heitti nätin lätyn Kipamaalin takaa Nico Lapveteläiselle joka ampui toisen maalinsa ja tilanteeksi 5-7. Hetkeä myöhemmin saatiin vähän heppoisesti jäähy ja jo useampaan otteeseen tuloksetta yv:lla ollut kitteläisnippu sai viimein ylivoimamaalin tehtyä. Vähän harmittava osuma, mutta kaikki lasketaan.

Aleksi täydensi hattutemppunsa ajassa 46:42 ja päästiin vielä kerran kahden maalin johtoasemaan. "Pelimiehen kymppi" käynnistyi siis lukemista 6-8. Kipa painoi armottomasti päälle, mutta saatiin taisteltua hienosti pahimmat tilanteet meidän eduksi, mutta kyllähän nämä ukot pystyvät maaleja tekemään. Ei voinut minkään. Tapio teki kavennuksen ja Sami Partanen tasoitti pelin meidän maalin edestä ylivoimalla ajassa 56:44. Oli meilläkin muutamia tontteja ja harmittavasti myös pari rimaa/tolppaa, mutta kahdessa ensimmäisessä erässä hieman hukassa ollut Antti Swahne oli saanut koottua itsensä ja otti tärkeitä torjuntoja.

Varsinaisen peliaika päättyi tasan ja päästiin jatkoajalle. Hieman harmittavasti toki, sillä meille tuomittiin kakkonen protestoinnista... samassa tilanteessa Kipalaisista yksi blokkasi meidän laukausta täysin pötköltään kentän pinnasta ja tämähän nyt oli selkeä maasta pelaaminen... vihulle ei jäähyä, mutta meillepä tuli... no, pitäisi olla penkillä hiljaa.

Jatkoajalle lähdettiin siis alivoimalla ja aluksi saatiinkin pari ekaa yritystä pelattua pois, mutta sitten Tapio Niskanen otti kiteeläiset reppuselkäänsä ja ratkaisi tarkalla laukauksella pelin sekä voiton kiteeläisille.

Tappio toki harmitti ja etenkin nuo viimeisten sekuntien tapahtumat, mutta ei tätä tuomareihin hävitty. Kokonaisuutena pelattiin todella vahva ja hyvä peli sekä pystyttiin haastamaan sarjan kärkiporukka täysin. Kaikki äijät hoitivat hienosti oman tonttinsa, ratkaisuvoimaa löytyi laajalti ja pelattiin ennakkoluulottomasti. Nyt oltiin myös maalivahtipelin osalta sillä tasolla, jossa täytyykin olla, eli pitää kyetä ottamaan muutamia vähän isompiakin koppeja pitkin peliä, jotta saumat pisteisiin säilyvät. Saaliiksi saatu 1 piste on todella arvokas ja saldo syysrundilla kärkijoukkueita vastaan on varsin maalikas. Taskista lainaten "Kipa ja Kaiku vieraissa, saldo 3 pinnaa, ei voi olla pettynyt."

Tästä on hyvä mennä eteenpäin ja kohti ensi perjantaina pelattavaa syyskauden viimeistä ottelua, jossa saadaan vastaan Vehve II. Tuosta pelistä ennakkoa ja infoa myöhemmin tällä viikolla

12.03.2024RAPORTTI: RT Dynamo nousukarsintoihin!
08.03.2024ENNAKKO: RT Dynamon kausi jatkuu Varkaudessa
17.02.2024ENNAKKO: RT Dynamon kausi jatkuu Iisalmessa