RAPORTTI: Jännitysnäytelmien sarjaan jatkoa!

22.11.2021

 Meidän kotipelit ovat olleet tällä kaudella jokseenkin jännittäviä tapahtumia. Kaavasta ei poikettu myöskään viime perjantaina, kun Josba Akatemia saapui Ahmon Hornankattilaan tarjoamaan yleisölle säbäherkkua lähes koko rahan edestä.

 Meillä oli edellisessä Coach Team-ottelussa loukkaantumishuolia ja rinki oli kapea. Nyt saatiin pari ukkoa takaisin riviin, mutta vastaavasti muutama poissaolo rokotti jälleen meitä saamasta liikkeelle kaikkein iskukykyisintä rosteria. Tästä huolimatta paikalle saapui varsin nälkäinen sekä voitontahtoinen jengi.

 Peli alkoikin meidän kannalta mainiosti ja jo reilun minuutin pelin jälkeen saatiin maalihanat auki. Huikean pelin vääntänyt Nico Lapveteläinen murtautui Josba-puolustuksen läpi ja runnoi pallon reppuun. Äijä mylvi jo ennen peliä siihen malliin kopissa, että suoraan sanottuna hieman pelotti vastustajien puolesta!

 Iloa kesti kuitenkin vain hetken ja Josba tasoitti ehkä pinehkön merkkausvirheen tuloksena tilanteeksi 1-1. Tästä eteenpäin mentiin erän loppu suhteellisen tasaiseen tahtiin ja 20 minuutin pelin jälkeen taululla oli lukemat 3-4. Meiltä maaleja tekivät Nicon lisäksi Ilari Hakala ja Aki Paananen.

 Kokonaisuutena erä oli meiltä melkoisen kehno ja jopa viikkoa aiemmin koettuun Coach Team-ottelun kakkoseräänkin peilattuna, kauden heikoin erä. Tappiolla oltiin ja kun alemmas ei pääsisi kuin lapiolla, niin ainoa suunta oli ylöspäin. Toinen erä olikin sitten jo ihan toista maata, vaikka Josba karkasikin alkuun 3-5 johtoon.

 Joensuulaiset ehtivät iloita kahden maalin johdostaan vain reilun minuutin, kun Aleksi Pentikäinen tarjoili huippupelin pelanneelle Aki Paanaselle tontin, eikä veteraani tästä tarjoilusta erehtynyt. (Akihan on pelannut säbää jo kivikaudella ja esihistoriallisissa viitasaarelaisten luolien seinämaalauksissa on ollut havaittavissa erehdyttävästi salibandyn kaltaista lajia pelannut Akin näköinen hahmo.)

 Tilanne oli 4-5. Seuraavaksi löylyä kiukaalle löi jälleen uskomattomalla draivilla kenttää dominoinut Nico. Oltiin tasoissa! Tähän ei myöskään jääty, vaan vain about minuutti edellisestä ja taas heilahti. Tällä kertaa Toni Kesti pääsi rokottamaan ja oltiin noustu kahden rysän takaa-ajosta johtoon.

 Erän lopulla saatiin kakkonen ja kestettiin melkein koko kurimus, mutta aivan loppuhetkillä Josba sai pelin tasoitettua. 6-6 lukemissa lähdettiin kohti viimeistä erää, josta pystyi ennakoimaan melkoista taistoa.

 Päätöserään lähdettiin hurjalla höyryllä ja Joonas Poutanen napautti meidät vahvan yksilösuorituksen päätteeksi jälleen johtoon, kun erä oli vanhentunut n. 6 minuuttia. Tästä ehdittiin edetä vain pari minuuttia, kun Aki Paananen iski jälleen ja kyseessä oli miehen illan kolmas osuma! Peli ei kuitenkaan ollut vielä ohi ja Josba onnistui, kuin onnistuikin ensin kaventamaan sekä lopulta tasoittamaan numeroiksi 8-8.

 Erän lopulla meillä oli vielä lupaava hyökkäys, mutta myös omiin oli pari vaaranpaikkaa, erityisesti viime sekunneilla Josban saama vapari meidän alueella nostatti jo ennestään korkeita syketasoja niin katsomossa kuin myös kentällä. Summeri kuitenkin päätti varsinaisen peliajan tasalukemiin.

 Jatkoajan alussa meillä oli huipputontti ratkaista peli jo ensi hetkillä, mutta ottelun loppua kohden otteitaan parantanut Niko Ollilainen otti Josban maalilla jäätävän haamutorjunnan ja peli sai jatkua. Heti perään oli tonttia myös toisessa päässä, mutta maalia ei nähty vieläkään. Pikkuhiljaa alkoi näyttää siltä, että nähtäisiin seurahistorian ensimmäinen rankkarikisa runkosarjassa, mutta kun yleisö maalia vaati, heille sellainen annettiin! Hirveän paljoa pidempään ei kylläkään olisi voinut odotella, sillä Joonas Poutanen naulasi pelin pakettiin ajassa 64,59, eli vajaa sekunti ennen loppua!

 Saatiin tärkeä kahden pinnan saalis, mutta mahdollisuus olisi ollut ottaa kolmekin paunaa talteen. Toki kaverilla oli myös paikkansa, eli olisi voinut käydä huonomminkin. Sinänsä yllättävää, että Josba on sarjassa noin alhaalla, sillä perhantaina vastassa oli voimakas, nopea, taitava sekä suhteellisen fiksusti pelannut joukkue. Todennäköisesti tiimin rosteri on elänyt kauden aikana ja tästä syystä tulokset eivät ole täysin aina mairitelleet nuorta joukkuetta.

 Meiltä suoritus oli siltä osin hyvä sekä vahva, että kehno alku käännettiin lopulta voitoksi. Omissa soi jälleen aika reilusti ja vaikka voitettiin, täytyy meidän saada tilkittyä omaa päätä tarkemmin. Omassa päässä kyllä taisteltiin mainiosti ja mm. Jaakko Honkalampi ja Saku-Mikke Venäläinen ottivat isoja blokkeja ja katkoja pitkin peliä. Toki täytyy niin tässä, kuin myös aiemmissa peleissä, antaa vastustajalla tunnustusta laadukkaista maaleista. Tästä huolimatta osumamääriä omaan reppuun täytyy saada pienemmiksi, sillä maalintekokisoihin ei kannata lähteä.

 Kova pelitahti jatkuu meidän osalta vielä tällä viikolla kun lauantaina matkustetaan Pieksämäelle Pisaban vieraaksi. Tuosta ottelusta lisää myöhemmin tällä viikolla!

28.11.2021RAPORTTI: Ei riittänyt jalka... eikä kädet... eikä pää
25.11.2021 19:00ENNAKKO: Pieksämäelle lauantaina
23.11.2021RAPORTTI: RT Dynamon 4 pisteen kotiturnaus!
22.11.2021RAPORTTI: Jännitysnäytelmien sarjaan jatkoa!
19.11.2021TURNAUSENNAKKO: Dynamo 21.11.
17.11.2021ENNAKKO: Vieraita Joensuusta
14.11.2021RAPORTTI: 1 musta minuutti katkaisi edustuksen voittoputken
10.11.2021 19:00ENNAKKO: Perjantaina Juukaan
07.11.2021RAPORTTI: Trilleriä torstai-iltaan
03.11.2021 19:00ENNAKKO: Edustus kohtaa VarTan

Siirry arkistoon »