RAPORTTI: Karsintasarjasta tappio ja ensimmäinen sarjasta putoaminen yli 15 kauteen

11.04.2022

 Kärsinnat, kuten eräs varkautelainen salibandyvaikuttaja karsintoja kutsuu, olivat meillä edessä alavireisen runkosarjakevään päätteeksi. Vastaan asettunut Outokummun Pallo oli meille vstustajana vieras, mutta jonkin verran oli saatu intelia kaverin pelitavasta.

1. ottelu, OuPa - Rökäletappio 11-1 (Outokumpu)

 Sarjan avaus pelattiin Outokummussa torstai-iltana ja lukemien perusteella olisi voinut päätellä,että kaukalossa olisi ollut vain yksi joukkue. Kyllähän me siellä oltiin ja yritystäkin oli, mutta kaverin maalivahti oli iskussa ja isännät rankaisivat meitä armottomasti. Ottelusta ei jäänyt paljoa jälkipolville kerrottavaa ja OuPa otti ensimmäisen kiinnityksen sarjanousuun.

2. ottelu, Rökäletappio - OuPa 7-5 (Siilinjärvi)

 Kotiaskissa oli mahdollisuus saada kunnon kasvojenpesu ja viedä ottelusarja vielä kerran Outokumpuun. Painotettiin ottelun alun tärkeyttä ja alku olikin hyvä. Siitä huolimatta, että muutamaan otteeseen päästettiin kaveri pelin aikana tekemään pari maalia putkeen, lopulta hoidettiin homma. Päätöserän hurja kiri ja 5 maalia nostivat meidät 7-5 voittoon.

3. ottelu, OuPa - Rökäletappio 6-3 (Outokumpu)

 Ratkaiseva peli. Voittajalle gloriaa ja sarjanousu jaossa. Alku oli meiltä hieno ja ensimmäinen erä oli täysin meidän. Toisessa erässä lipsahti vähä kakkaa housuun ja kaveri teki taas hienoja maaleja meidän hakatessa päätä vastustajan maalivahtiin joka oli taas tulessa. Kiriä ei saatu kunnolla aikaan ja OuPa puolusti tiiviisti. Voitto heille 6-3 ja sitä myöten sarjanousu.

 Näin tuli päätökseen Rökäletappion taival 2. divisioonassa. Pitkä, yli 10 kautta kestänyt projekti, joka ei kokenut suuria takaiskuja kantoi lopulta tänne asti. Monikaan ei välttämättä uskonut siihen, että nelosdivarissa pelatessa esitelty visio 2. divisioonasta voisi toteutua. Kyllähän se toteutui ja saatiin kaksi kautta tätä "tarunhohtoista sarjaa" pelata. Toki on mahdollista, että keittiön kautta päästään vielä takaisin, mutta tällä hetkellä status on kuitenkin 3. dirressä. (Kyseessä on äkkinäisen muistikuvan mukaan ensimmäinen kerta sitten kauden 2005-2006 kun Rökäletappion joukkuen on pudonnut sarjaporrasta alemmas.)

 Kokonaisuutena päättynyt kausi oli vaikea, kuten aiemmin ollaan esiin tuotukin. Kuitenkaan pelkkää skeidaa tämä meidän suorittaminen ei ollut. Kyettiin ottamaan isoja voittoja sekä haastamaan vahvasti käytännössä kaikkia vastustajia. Tärkeissä paikoissa kuitenkin kuti jäi pari kertaa piippuun ja tappiopeleistä jäi hyvästä väännöstä huolimatta luu käteen.

 Kuitenkin tämä joukkue ansaitsee ison hatunnoston kovasta työstä. Eikä pelkästään tämän kauden osalta, vaan myös kaikkien aiempien vuosien ajalta, jolloin tätä jällenrakennusprojektia ja siilinjärveläisen salibandyn uutta esiinmarssia rakenneltiin. Tämä on ollut hieno matka ja niinhän se on että monesti kuljettu matka on monesti arvokkaampi kuin itse määränpää.

 Tässä kohtaa suuri kiitos kaikille pelaajille, taustavoimille, kannattajille, vastustajille ja jopa sille törkeyksiä huudelleelle outokumpulaiselle huru-ukolle. Te kaikki teitte tästä kaudesta mieleenpainuvan. Näiden rivien myötä kirjoittaja siirtyy taka-alalle ja jatkossa (toivottavasti) joku muu työstää näitä kirjallisia juttuja. 

 KIITOS!

#27

21.09.2022ENNAKKO: Dynamon sarja-avaus sekä 4. divisioonan ennakointi.
25.08.2022ENNAKKO: Dynamon Suomen-Cup jatkuu.
12.08.2022TURNAUSENNAKKO: Dynamon Suomen-Cup
05.07.2022Uusi harrastus syksyksi? Mukaan RT juniorijoukkueisiin ja kerhoihin!
26.04.2022Edustus pisti kautensa nippuun ja palkinnot menivät taas jakoon!
11.04.2022RAPORTTI: Karsintasarjasta tappio ja ensimmäinen sarjasta putoaminen yli 15 kauteen
05.04.2022 19:00ENNAKKO: Mitä yhteistä on metsurilla ja Rökäletappiolla?
04.04.2022 20:00Rökäletappio järjestää F2 junioroiden turnauksen 14.5.2022
29.03.2022RAPORTTI: Edustukselle tappio runkosarjan päätöspelissä
25.03.2022RAPORTTI: RT Dynamon kauden päätös.

Siirry arkistoon »