RAPORTTI: Haasteita Joensuussa

24.11.2018

Edustusjoukkue piipahti Joensuussa tahkoamassa kauden neljänne turnauksensa. Matkaan saatiin kolme viisikkoa, pienin modauksin, sillä poissaoloja oli jälleen useita. Vahvoja näyttöjä kenttäpelaajanakin antanut Toskala pistettiin laituriksi ja näin saatiin täysi nippu jalkeille.

Ensimmäisenä ja myös koko päivän avausottelussa vastaan asettui isäntäjoukkue Spartak. Tilannehan oli lähes kutkuttava, sillä joukkueet olivat ennen tätä peli tasoissa. Peliin lähdettiin näillä viisikoilla:

Spartak - Rökäletappio

Ottelun alkuun lähdettiin hyvällä latauksella ja idea oli, että pidetään palloa sekä lähdeteä pelaamaan liikkuvaa peliä. Kaverilla oli paikalla hyvin lähelle paras rosteri, joten haaste olisi kova.

Avauserä oli hienoa katsottavaa. Kaikki kolme viisikkoa saivat hyvin peliä aikaiseksi, saatiin luotua tilanteita, vaihdettua pallollisena ja päästiinpä ylivoimallekin. Kahdesti. Harvinaista kyllä, kumpikaan ei tuottanit maalia. Avauserä paketoitiin lukemista 0-0.

Toiseen erään Spartak tuli aivan uudella ilmeellä ja pallo alkoi pyöriä myös meidän päädyssä. Alkujärkytyksestä kuitenkin vielä toivuttiin ja saatiin tehtyä ottelun avausmaali. Artoa lainaten, "taiteellista peliä" tänään esittänyt Otto pääsi lataamaan meidät johtoon komealla kanttipommilla aivan hattuhyllylle ajassa 19:31.

Iloa ei kuitenkaan kestänyt kuin reilu minuutti ja kaveri tasoitti. Pitkä syöttö meni hieman halvalla meidän pakan läpi ja boksin reunalta tullut tarkka veto upposi alamummoon, 1-1. 3 minuuttia tästä ja me saatiin puolestamme ensimmäinen jäähy. Kokeneet kehäketut kävivät näyttämässä, että miten homma toimii ja jälleen pitkä passi meni parin meidän äijän läpi ja kaveri pommitti tarkalla kudilla vihut johtoon, 2-1. Näissä lukemissa mentiin myös päätöserään.

Viimeisellä vartilla saatiin toinen jäähy ja vähän ehkä tuli helpolla, mutta ei voi mitään... no, kaverilla oli taas kuviot kunnossa ja tauluun lukemat 3-1. Paria minuuttia myöhemmin helähti taas ja hieman I-P Airolamainen rystysmash upposi vähän tuurilla meidän reppuun. Liekö laukoja uskoi itsekään, mutta kaikki lasketaan. Hyvä veto, kun otti suuntaa allekirjoittaneen kädestä ja yläputkesta, mutta silti vaan meni! Saatiin vielä ylivoimaa loppuun ja nyt sitten tuli myös maali Tasen osuessa Allun syötöstä. Loppulukemat kaverilla harmittavasta 2-4.

Harmillinen tappio ehdottomasti. Meillä oli hyvä syke koko pelin, mutta maalinteko yski. Toki kaverin maalivahti pelasi hienon pelin, mutta näillä ukoilla mitä meitä löytyy, olisi pitänyt pari tehdä lisää.

Valtva - Rökäletappio

Toisessa pelissä oli mahdollisuus kasvojenpesulle kun vastaan asettui tuntia aiemmin kauden avausvoittonsa viime hetken maalilla kairannut Valtva. Aiemmin n. kahden kentän vahvuisella ringillä ajellut valtimolaisporukka oli kaivanut ensimmäistä kertaa tälle kaudelle kolmannen kentän mukaan. Me lähdettiin pelaamaan tismalleen samoilla kentillä.

Pelin alku oli lupaava. Jälleen saatiin pidettyä palloa, kaikki kentät saivat vietyä pelivälinettä kaverin alueella. Tosin huippupaikoille ei vielä päästy, mutta touhu näytti hyvälle.

Avausmaali syntyi tällä kertaa ajassa 06:48 kun Lassen vahvan esityön päätteeksi Lauri "WD92" Kuosmanen pommitti pallon viivasta yläpeltiin ja meidät johtoon. Iloa kesti vain hetken, sillä Valtva tasoitti heti seuraavasta hyökkäyksestä. Nukahdettiin koko kuusikko ja lähes yhtä nopea kuin Jussi Rusila, eli Joona Kokkola pommitti pallon allekirjoittaneen varusteiden kautta reppuun, 1-1.

Avauserään saatiin vielä kaksi uunia taottua, kun ensin mainiosti pelannut Miksu ampui uransa ensimmäisen RT-maalin Laten syötöstä ja Jussi kanttasi yläkulmaan Tasen passista. Avauserän jälkeen johdettiin 1-3.

Toisessa erässä kaveri jatkoi vastaiskupeliään ja sehän tuotti. Erä vanheni vain 45 sekuntia, kun kohellettiin taas porukalla ja ryssittiin ylivoimalla. Kaveri rokotti 2 vs 1-hyökkäyksen päätteeksi lukemiksi 2-3. Hetkeä myöhemmin meille oli tulossa ylivoima ja pelattiin 6vs5-ylivoimaa. Tiksa meni kulmatilanteeseen olkapää olkapäätä vasten ja kaveri lensi laidan yli, Tiksa jäähylle. Vähän ihmeellinen tuomio... No, peli jatkui 4vs4-vääntönä ja Simo "Garfield" Karvinen pommitti meidät 2-4 johtoon! Maali oli Simolle ensimmäinen RT-maali sitten kevään 2002 tai jotain sinnepäin.

Vieläkään ei oltu kuivilla, vaan Valtva iski vielä itsensä peliin mukaan. Meillä musta hetki ja erätauolle lukemista 4-4.

Viimeisellä vartilla ei ollut muuta suunnitelmaa kuin että voitetaan tämä peli. No, tehtiin 7 uunia ja kaveri 0, eli peli selvä! Arvokas, arvokas voitto ja monta hienoa suoritusta. Nico mm. teki hatullisen maaleja etc. Otettiin mukaan se, mitä näistä turnauksista pitää vähintään ottaa ja pysyttiin edelleen mukana pelissä.

Ottelut menivät jälleen ristiin lähes joka suuntaa, eli on täysin mahdotonta vielä arpoa että miten tässä tulee käymään. Meidän oma esitys oli jälleen kaksijakoinen, paljon hyviä juttuja mutta ei vieläkään sellaista aivan nappisuoritusta... paha sanoa, että mikä tänään oli ongelma, mutta onneksi pelejä on vielä jäljellä! Heti maanantaina painutaan taas sorvin ääreen ja tämän vuoden puolella pelataan vielä kertaalleen, kun sirkus siirtyy Iisalmeen.

12.03.2024RAPORTTI: RT Dynamo nousukarsintoihin!
13.10.2022ENNAKKO: Dynamo 15.10.
21.09.2022ENNAKKO: Dynamon sarja-avaus sekä 4. divisioonan ennakointi.
25.08.2022ENNAKKO: Dynamon Suomen-Cup jatkuu.
12.08.2022TURNAUSENNAKKO: Dynamon Suomen-Cup
05.07.2022Uusi harrastus syksyksi? Mukaan RT juniorijoukkueisiin ja kerhoihin!
26.04.2022Edustus pisti kautensa nippuun ja palkinnot menivät taas jakoon!
11.04.2022RAPORTTI: Karsintasarjasta tappio ja ensimmäinen sarjasta putoaminen yli 15 kauteen
05.04.2022 19.00ENNAKKO: Mitä yhteistä on metsurilla ja Rökäletappiolla?