TURNAUSRAPORTTI: Voittoputki jatkuu - RT Dynamo kaatoi sarjakärjen!

23.01.2017

V-divisioonan lohko 36:n otteluissa nähtiin viimein sarjakärki SBL:n tappio. Puhdasta sarjaa 11 ottelun verran hakanneet lapinlahtelaiset kohtasivat viimein parempansa kun RT Dynamo hiljensi runsaslukuisen kotiyleisön. Kun myös KallSi II kaatui päivän aikaisemmassa ottelussa, lilavalkoisten voittoputki on nyt viiden ottelun mittainen. Kyseessä on neljättä kauttaan pelaavan Rökäletappion organisaation kakkosjoukkueen ennätys.

Helppoa pisteiden metsästys ei kuitenkaan ollut kummassakaan pelissä. Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli ennakkoon selvästi heikompi joukkue ja illan huipennuksena oli luvassa lohkon kovin mahdollinen tasonmittaus voitosta voittoon marssinutta sarjakärkeä vastaan. Vaikka valmennusjohto yritti ennen KallSi-ottelua olla sanomatta mitään SBL-pelistä, ajatus harhaili väkisinkin jo ihan jossain muualla kuin avausottelussa. Tämä näkyi pian myös kentällä.

J. Suvela (SBL-ottelu)

RT Dynamon nettitoimitus pahoittelee skandien puuttumista pelaajien nimistä. SBL-ottelun suoritus oli lähes kansainvälistä luokkaa, joten tästä syystä nimetkin on ilmoitettu kansainvälisessä muodossa.

KallSI II – RT Dynamo 3-8

Lähestulkoon murskalukemat eivät kerro koko totuutta ottelusta. Lilavalkoinen ratkaisi ottelun jo ensimmäisessä erässä. Ottelun alku oli hyvä. Oikeastaan vähän liiankin hyvä.

Edellisessä turnauksessa kunnostautunut Mika Kumpumäki laukoi avausmaalin jo heti ensimmäisestä hyökkäyksestä 29 sekunnin pelin jälkeen. Viiden minuutin kohdalla Jussi Pellikka lisäsi rumien maaliensa saldoa ja kahden minuutin päästä Kumpumäki losautti jo illan toisensa. Joka toinen minuutti tehtyjen maalien tahti jatkui erän loppuun saakka ja erätaukolukemat olivat peräti 6-0 RT Dynamolle.

Valmennusjohto muistutti erätauolla joukkuetta siitä, että hyvänolontunteeseen ei saa tuudittautua. Toiseen erään lähdetään 0-0-tilanteesta. Joukkue ei kuitenkaan pelaaja-valmentaja Timo Tolosen pajunköyttä ryhtynyt järsimään, vaan osoitti inhimillisyytensä. Pelaaminen meni täysin neppailuksi, itseyrittämiseksi ja henkilökohtaisten pinnojen hakemiseksi.

Vähän ennen ottelun puoliväliä nähtiin kuitenkin komein yksilösuoritus. Kaikkien lähdettyä yhtäkkiä ympäriltä vaihtoon, Toni Kesti jäi yksin pallon kanssa hyökkäyspäähän. No ammattimiehenähän Toni ei voinut olla käyttämättä hyväkseen 1-4 -hyökkäystilannetta, vaan pujautti ensimmäiseltä vastaan erehtyneeltä sonkajärveläiseltä puikot ja veti muiden keltapaitojen keskeltä pallon takanurkkaan. Suorituksen ansiosta Toni palkittiin Ottelun Rökäleenä.

Tästä eteenpäin ei Dynamon peli kuitenkaan enää kulkenut entiseen malliin. KallSin nuoret pojat tekivät nopeasta pistohyökkäyksestä avausmaalin ja pari minuuttia myöhemmin myös ylivoimamaalin Jesse Leskisen istuessa jäähyllä.

Kumpumäki viimeisteli hattutemppunsa päätöserässä, mutta sitkeästi kampoihin pistänyt nuori ja kehityskelpoinen KallSi sanoi ottelun viimeisen sanan tekemällä vielä kolmannen maalinsa.

Komea voitto siis tuloksen osalta, mutta asenteen nitkahdus jätti mietittävää itse kenellekin.

- Jos minä normaalisti ammun ottelussa pari kertaa ja nyt sain yli viisi laukausta aikaiseksi, se kertoo vahvasti siitä että yksinyrittämiseksi meni, RT Dynamon komein tukka-kilpailussa vielä toistaiseksi ilman ääniä oleva Jussi Pellikka lausahti ottelun jälkeen.

SBL – RT Dynamo 2-4

RT Dynamon valmennusjohto laati SBL-otteluun seuraavat tavoitteet:

1. Seurahistorian pisin voittoputki jatkuu
  2. Joni Suvela ei ole hävinnyt tämänkään pelin jälkeen tällä kaudella
  3. Katsomoon tulleet paikalliset äidit, isät, veljet, serkut, tyttökaverit, tulevat ex-vaimot, mummot, kummit ja kaimat lähtevät Lapinlahden pimeään iltaan pimeällä mielellä
  4. SBL joutuu nöyrtymään ensimmäistä kertaa tällä kaudella

Joukkue lähti kopista kentälle aidosti näihin tavoitteisiin uskoen.

Maaliin laitettiin siis tähän saakka tappiotonta sarjaa vetänyt Suvela. Yliluonnollisiin torjuntoihin venynyt kumiukko-ihmiseläinhän ei käy treeneissä ollenkaan, vaan Suvelaa säilytetään turnausten väliset ajat Ahmon liikuntahallin varastotiloissa olevassa lämmitetyssä happikaapissa, jossa mies on kytketty latauspiuhaan. Ottelupaikalla hän lepää kaikki mahdolliset välit – pelikatkoilla, erätauoilla ja pallon ollessa vastustajan päädyssä Joni ehtii ottaa selällään pienet nokoset.

Ottelun kulku oli kuin valmennusjohdon mustan kirjan sivuilla oli etukäteen kerrottu. SBL pitää palloa ja pyrkii sahaamaan nopeilla syötöillä palloa ylös ja rankaisemaan nopeasti. RT Dynamon taktiikka toimi kuitenkin täydellisesti.

Miesvartiointi ja ylös asti yltänyt karvaus yllätti punapaidat täydellisesti. Kukaan lapinlahtelaisista ei saanut hetken rauhaa, vaan häirintä oli päällä koko ajan.

RT Dynamo siirtyi riemukkaasti johtoon avauserän puolivälissä Toni Kestin maalilla. Erän loppu oli kovaa myllytystä kohti Suvelan maalia, mutta aina jostakin Joni kaivoi raajan pallon eteen.

Kesti lisäsi johdon 2-0-lukemiin heti toisen erän alussa. SBL oli ihmeissään tappioasemassa ja kovan paineen alla. Sitten tapahtui hetkellinen käänne.

RT Dynamon puolustaja Juuso Sirkko loukkasi polvensa ja peli keskeytyi huoltotoimenpiteisiin. Kun Juuso oli saatu kannettua kentältä, lilavalkoiset olivat hetken aikaa ihmeissään. Ei mennyt kauaa kun kavennusmaali oli tosiasia ja satapäinen kotiyleisö sai huutaa omien poikien maalatessa.

Maalin yhteydessä oli jälleen epäonnea dynamolaisittain. Tolonen yritti lyödä palloa pois maalin edestä väljemmille vesille, mutta ei millään osunut kohteeseen. Pallon sijaan maila kopsahtikin Miika Pahkalaa silmään ja jälleen yksi Rökis-pelaaja kieri tuskissaan kentällä.

Puolustuksessa jouduttiin menemään hetki neljällä puolustajalla kun Pahkalan verta vuotavaa silmää paikattiin kuntoon. Varavahtina ollut Paavo Koponen onnistui survomaan Miikan silmän jesarilla takaisin kiinni ja paikoilleen, joten yksi puolustaja saatiin takaisin kokoonpanoon.

Sillä välin SBL ehti kuitenkin tasoittaa pelin toisen erän lopussa.

Päätöserään lähdettiin jännittävässä ja hienossa tilanteessa. Kotijoukkueen tiedettiin tulevan kovalla höyryllä päälle ja tarkkana sai olla.

Maaleista vastasi kuitenkin ottelussa enää Dynamo. Hemmingin gheton tuote Lauri Laulainen sivalsi Jussi Pellikan syöttämästä vapaalyönnistä pallon vastustamattomasti yläkulmaan. Reilua minuuttia myöhemmin kukkahattutempun viimeistellyt Kesti vei RT:n jälleen kahden maalin johtoon.

Pian maalin jälkeen Dynamo joutui ahdinkoon kun Kimmo Pölkille tuomittiin oudohko kaksiminuuttinen. SBL-ylivoima oli kuitenkin liian ennalta arvattava ja Suvela hoiti puolustajien jenkkakahvoista ohi livahtaneet pallot.

Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Timo Tolonen sai niin ikään hyvin hämärän jäähyn. Toistuvista rikkeistä tuomittua jäähyä ennen joukkuetta ei varoitettu millään tavalla ja tähän kohtaan tuomittu jäähy sai myös kapteeni Niko Huuskon kysymään perusteluita tiukkaan sävyyn Kokkos-Hannulta.

Koko ottelun ajan hyvin mukana ollut yleisö alkoi lämmetä entisestään ja tunnelma mattien ja liisojen keskuudessa sähköistyi.

RT Dynamolla ei kuitenkaan ollut alivoimalla hädän päivää. Lisäosumat jäivät syntymättä ja päätössummerin soitua hallissa meteliä pitivät ainoastaan voittoa juhlineet siilinjärveläiset.

SBL kaatui taktiikan onnistuttua täydellisesti nappiin. Lisäksi Ottelun Rökäleenä palkittu Suvela oli käsittämättömän ilmiömäisen hyvä. Voiton ansiosta kakkosena ja karsijan paikalla oleva SB Tumut on ainoastaan kahden pisteen päässä.

Voittoa juhlittiin kopissa raivokkaasti, mutta SBL-voitto ei vielä täyttänyt joukkueen vatsaa. Seuraavassa ottelussa vastassa on juuri SB Tumut. RT Dynamon leirissä tiedetään nyt että jokainen joukkue on voitettavissa.

Ennakossa mainitut itseluottamuspillerit ovat kyllä hyvää kamaa.

28.08.2018Dynamon Suomen Cup taival päättyi ensimmäiselle kierrokselle
25.08.2018Edustusjoukkue jatkoon Suomen cupissa!
17.08.2018Edustusjoukkueen kapteenisto on valittu
21.06.2018Rökäletappio Suomen cupiin... kahdella jengillä!
06.05.2018Sählykerhon kuulumisia!
29.04.2018Puheenjohtajan kevättervehdys
13.04.2018 20.01Edustus palkitsi pelaajiaan
03.04.2018Janne Kuidun ura päätökseen uskomattomalla tavalla - lue miten!
01.04.2018Rökäletappio mukaan jalkapallomaailmaan!
26.03.2018Rökäletappion miesten joukkueet kesälomille
12.03.2018Edustuksen kausi tuli päätökseensä
26.11.2017Edustuksella voitokas retki Kaavilla!
26.11.2017Dynamolle voitto ja tappio Pielavedeltä
16.11.2017ENNAKKO: RT Dynamo matkaa Pielavedelle!
06.11.2017Ainoastaan yksi piste RT Dynamolle kotiturnauksesta
02.11.2017Rökäletappio pelaa Ahmolla lauantaina - RT Dynamon kotiturnauksen pelit klo 9 ja 19!
21.10.2017Iisalmesta kaksi tappiota - Lue Toivasen ja Kuidun raportit
19.10.2017V-divisioona jatkuu lauantaina Iisalmessa - Siipirikkoinen Dynamo tien päälle
08.10.2017RT Dynamon kausiavauksesta mukaan kaksi pistettä ja paljon positiivista
06.10.2017RT Dynamo pienillä muutoksilla alkavaan kauteen
14.09.2017Edustusjoukkueen kausiennakko!
08.09.2017ENNAKKO: Edustuksen Suomen cup!
12.07.2017Edustuksen maalivahtiosastoon muutoksia
20.06.2017Edustus avaa kautensa cupissa!
08.06.2017Edustuksen pelaajauutisia!
13.05.2017Seuran uutisia!
25.04.2017Joni Suvela RT Dynamon arvokkain pelaaja - ansioituneita pelaajia palkittiin kauden päättäjäisissä
24.04.2017RT Dynamolla historiansa paras kausi
04.04.2017Karsintapaikka karkasi kahteen tasapeliin - RT Dynamo lohkon kolmas
01.04.2017Edustus palkitsi pelaajiaan kauden päättäjäisissä.
30.03.2017Edustuksen kauden loppuraportti
29.03.2017RT Dynamon kauden päätösturnauksessa vielä panoksia jäljellä
22.03.2017 12.00ENNAKKO: 2. div. karsinnan toinen ottelu!
15.03.2017 12.00ENNAKKO: Karsinta 2. divisioonaan!
14.03.2017TURNAUSRAPORTTI: Kotiturnauksesta täydet pisteet RT Dynamolle
09.03.2017TURNAUSENNAKKO: RT Dynamo isännöi kotiturnausta Ahmon koululla
08.03.2017 12.00ENNAKKO: Edustuksen runkosarjan päätösturnaus!
22.02.2017 12.00ENNAKKO: Edustuksen 8. turnaus!
20.02.2017TURNAUSRAPORTTI: Kaksi pistettä RT Dynamolle Studentian parketilta
16.02.2017TURNAUSENNAKKO: RT Dynamolla edessään kauden tärkein ottelu
01.02.2017 12.00ENNAKKO: Edustuksen 7. turnaus!
23.01.2017TURNAUSRAPORTTI: Voittoputki jatkuu - RT Dynamo kaatoi sarjakärjen!
20.01.2017TURNAUSENNAKKO: Sarjakärki isännöi RT Dynamoa lauantaina
11.01.2017 12.00ENNAKKO: Edustuksen 6. turnaus
09.01.2017TURNAUSRAPORTTI: Olvi, ohitustie ja neljä pistettä - parasta Iisalmessa!
06.01.2017ENNAKKO: RT Dynamo aloittaa Rökis-vuoden Iisalmessa
26.12.2016Edustuksen "puolen välin krouvi"
22.12.2016Edustuksen pelaajauutisia!
19.12.2016TURNAUSRAPORTTI: Selkäsaunaa seurasi taisteluvoitto - RT Dynamolla kahden pisteen turnaus
16.12.2016ENNAKKO: RT Dynamon vuosi pakettiin Studentian parketilla
14.12.2016 12.00ENNAKKO: Edustuksen kausi tulee puoliväliinsä
03.12.2016Rökäletappiosta positiivisin siilinjärveläinen!
23.11.2016Rökäletappion vuosikokous
22.11.2016Alarik Toivaselle 200. ottelu lilavalkoisissa!
21.11.2016TURNAUSRAPORTTI: RT Dynamolle piste Studentian turnauksessa 20.11. sunnuntaina
19.11.2016LIVE: Vuorelan Veikot - RT Edustus
18.11.2016ENNAKKO: RT Dynamolla sunnuntaina kova haaste
16.11.2016 12.00ENNAKKO: Edustuksen 4. turnaus
02.11.2016 12.00ENNAKKO: Edustuksen 3. turnaus
31.10.2016TURNAUSRAPORTTI: RT Dynamo kairasi murskavoitot!
30.10.2016Paitahuutokaupan tuotto ilahdutti KYS:n lapsia
28.10.2016ENNAKKO: RT Dynamo yläsavolaisten kimppuun
12.10.2016 12.00ENNAKKO: Edustuksen toinen turnaus
12.10.2016 9.00TURNAUSRAPORTTI: RT Dynamon avausturnauksessa ilonpilkahduksia ja vastoinkäymisiä
04.10.2016RT Dynamolla historiansa paras lähtötilanne - vahvistuksiin kovat odotukset