Karsintapaikka karkasi kahteen tasapeliin - RT Dynamo lohkon kolmas

04.04.2017

Sunnuntaina 2.4. pelattu V-divarilohko 36:n turnaus päättyi RT Dynamon osalta kahteen tasapeliin. Molemmissa otteluissa vastustaja kiri päätöserässä ja loppuhetkillä takamatkalta tasoihin. Katkera sivumaku on kuitenkin jo haihtumaan päin, sillä kolmossija oli lilavalkoisen kakkosjoukkueen historian paras saavutus.

Vielä kerran Iisalmeen. Intoa ja suoranaista hehkua autoissaan tursunut jengi suuntasi kohti klo 13 alkanutta avauspeliä viitostietä pohjoiseen. Teoreettiset mahdollisuudet lohkon kakkossijaan olivat edelleen olemassa, mutta käytännössä saumat olivat hyvin pienet.

J. Suvela (mv)

Postimiehen peleissä on yleensä mätetty maaleja kumpaankin päähän, eikä iltapäivän ottelu tuottanut poikkeusta sääntöön. Reilun minuutin jälkeen vastustajan tekemä avausmaali kuitattiin onneksi nopeasti, kun Elmeri Koskisen etunurkkasivallus yllätti maalivahdin.

Pari minuuttia myöhemmin Mika Kumpumäki ja Janne Piiroinen sahasivat klap-klappia hyökkäyspäähän. Janne yritti ampua tyhjiin, mutta laukaus taas vaihteeksi epäonnistui ja vedosta tulikin täydellinen syöttö Mikalle takatolpalle. Onneksi edes toinen laitahyökkääjistä osuu.

Postimies kuittasi pelin tasoihin erän lopussa ja meni toisen erän alussa johtoon. Niko Huusko kuitenkin täräytti maalin edestä pelin tasoihin viiden minuutin pelin jälkeen. Pari minuuttia myöhemmin kakkoskentällisellä oli vaihto kesken, kun Kimmo Pölkki viiletti tukka hulmuten oikeaa laitaa pitkin ja sai pallon kohoamaan, vaikka juoksunappi oli pohjassa. Pallo takanurkkaan ja RT taas johtoon. Tommi Myöhänen kaunisteli vielä lukemia ennen erätaukoa.

Kimmo Pölkki kuori itsestään vielä maailmanluokan viimeistelijän. (Kuva: Antti Tyni)

Juuso Sirkko tipahti alakerran riveistä toisen erän aikana. ”Siken” selkä sai maistaa vastustajan mailan tuppea, eikä juokseminen enää luonnistunut. Itsensä lämpimänä pitänyt Janne Kuitu hyppäsi tämän tilalle kolmospariin.

Myös Antti Koljonen tipahti kahteen otteeseen. Ensimmäisellä kerralla mies veti happea pallon läsähdettyä suoraan toiseen kassiin. Vain hetkeä myöhemmin vastustajan osumatarkkuus oli parempi ja veto jäi tällä kertaa keskelle vartta. Koko joukkue maalivahti Joni Suvelan ohella arvosti suuresti puolustajan blokkauksia.

Tuskissaan kierinyttä miestä arvostettiin sen verran, että kukaan ei vaihtopenkillä edes nauranut klassiselle tilanteelle. Pirun vaikeaa kyllä teki, mutta pokeri piti.

Heti päätöserän alkuun Koskinen teki illan toisensa ja muutaman minuutin päästä Pölkki heilutti jälleen maaliverkkoa. Tulostaulun ledeissä särisi 7-3 –lukemat ja kaikki Rökiksen kannalta oikein hyvin. Ottelua oli jäljellä enää reilu kymppi.

Tässä vaiheessa Dynamon perisynti nosti taas päätään. Hyvässä ja helpossa tilanteessa asioiden odotetaan tapahtuvan itsestään ja pelissä siirryttiin mukavuusalueelle. Postimies teki kolme maalia tuurilla ja taidolla reiluun minuuttiin. Rökis oli jälleen ureat sukissa johtoasemassa.

Kolme ja puoli minuuttia ennen loppua peli oli tasan. Kaksinkamppailuita ei voitettu ja taitava vastustaja onnistui paikoissaan paremmin. Tasapeli kuitenkin riitti RT Dynamolle turvaamaan kolmossijan, sillä Postimies oli hävinnyt aiemmassa pelissään neloseen nousseelle SB Lapinlahdelle.

Neljän maalin johtoaseman menetys luonnollisesti harmitti, mutta vastassa oli kuitenkin yksi lohkon taitavimmista joukkueista. Yleensä Postipojat ovat olleet matkassa hädin tuskin kahdella vaihtomiehellä, nyt Iisalmessa oli kaksi kentällistä. Tempo oli aivan eri luokkaa kuin normaalissa Postimiehen kävelyottelussa.

Tuomarilinja piti ottelussa hyvin loppuun asti. Miestä sai ottaa kunnolla ja mailatkin kopsuivat voimakkaasti. Kaiken rehellisyyden nimissä on mainittava, että Dynamolta jäi ainakin pari selvää jäähyä viheltämättä.

Teräskassi Antti Koljonen palkittiin Ottelun Rökäleenä.

Rökis-TV:n pelinjälkeinen haastattelu Antista - KLIK

SB Welhot III – RT Dynamo 5-5

Kauden päätösottelussa riitti vielä latausta monella tasolla. Vastassa oli monen Rökis-pelaajan entinen joukkue. Yksi näistä pelaajista oli Janne Kuitu, joka oli jo aiemmin väläytellyt mahdollista uran päätöstä tähän peliin. Joukkue- ja valmennusjohto nimitti Jannen otteluun kapteeniksi, josko tämä viimein tästä jo älyäisi tehdä suotuisan päätöksen.

P. Koponen (mv)

Selkävaivainen Sirkko jäi kokoonpanosta sivuun. Iisalmeen saapunut Jesse Leskinen tuli tutulle paikalleen kolmoskenttään ja Tommi Myöhänen siirtyi alakertaan. Miika Pahkala oli valmiina hyppäämään kehiin.

SB Tumut oli pöllyttänyt kuumassa ottelussa Sonkajärven KallSi II:a, joten heidän karsintapaikkansa oli sinettiä vaille valmis. Eihän kärkiporukka enää sarjajumbo-FBI:lle häviäisi missään nimessä…

Ottelu alkoi Dynamon kannalta suotuisasti. Puolen minuutin jälkeen Toni Kesti heitti jälleen kerran yhden maagisen poikkikentän syötön Alarik Toivaselle, jonka one-timer epäonnistui kuitenkin räikeästi. Onneksi, sillä perinteisen takaseinän sijaan laukaus meni kerrankin mattoa pitkin ja verkon perukoille.

Erän puolivälin jälkeen Welhot tasoitti, mutta ihmeelliseen maalivireeseen äitynyt ja NHL-maalikoosteet ilmeisen tarkasti katsonut Pölkki pisti maailmanluokan ohjurilla pallon maalin kattoon Lauri Laulaisen laukauksesta.

Maaleja tehtiin vuorotahtiin aina toisen erän loppuun asti. Leskisen maalilla RT lähti päätöserään johtoasemassa.

Ottelu oli tuomarilinjan osalta muuttunut yhä oudommaksi mitä pidemmälle peli eteni. Sama pari Kokkonen-Loikkanen vihelsi myös Postimies-ottelun ja linja oli nyt aivan erilainen. Rikkeitä vihellettiin välillä pikkutarkasti ja välillä ukossa sai roikkua kaksin käsin kiinni.

Alasarjapelaajana ei kai pitäisi valittaa, sillä saamme aina peleihin tuomarit. Pelaamisen nautinto kuitenkin hieman kärsii kun kentällä ei tiedä, mitä saa tehdä ja mitä ei.

Jussi Pellikka otti ottelun ainoan rangaistuksen päätöserän puolivälin jälkeen, mutta lilavalkoinen piti pintansa. Welhot otti maalivahdin pois jo hyvissä ajoin, mutta Lauri Laulainen lapioi kylmää vettä liigaorganisaation niskaan ja heitti pallon tyhjään rysään minuutti ennen päätössummeria.

Lauri Laulaisen tyhjiin tekemä maali ei vielä riittänyt. (Kuva: Antti Tyni)

No mitäs sitten tapahtui? Joukkue jäi odottelemaan päätössummeria. Hyökkääjien selät suoristuivat ja pakit eivät viitsineet pelata tilanteita miehekkäästi loppuun. Heti aloituksen jälkeen Welhojen puolustaja sai kävellä hyvään vetopaikkaan ja Lyytis-Timo iski puheenjohtajan arvokkuudella irtopallon sisään. Aikaa oli tässä vaiheessa jäljellä 46 sekuntia.

Pallo keskelle, peli käyntiin ja Jukka Eskanen kipitti vielä kertaalleen luukulta pois. Puolustajalle annettiin tilaa nousta, peitot jäi puuttumaan ja pallo takanurkkaan ajassa 44.38.

Welhot taisteli hienosti ja rohkeasti loppuun asti. Heille täysin ansaittu piste. Päätössummerin soitua omaa peliään odottaneet SB Tumujen pelaajat tuulettelivat karsintapaikan varmistumista. Viimeinen FBI-ottelu oli pelkkää kosmetiikkaa.

Uran päätöspuhetta odottanut joukkue valitsi Janne Kuidun Ottelun Rökäleeksi. Viikonloppu sai vielä mustemman käänteen, kun Kuitu ilmoitti vielä jatkavansa sittenkin uraa.

- Tämä joukkue kaipaa vielä voimaa tiukkojen pelien kääntämiseen, enkä siksi voi vielä jättää teitä tässä tilanteessa, Kuitu lausui kopin hiljentäen.

Rökis-TV jututti Lauri Laulaista ja Tommi Myöhästä ottelun jälkeen - KLIK

Vaikka harmitus heti pelin jälkeen oli monellakin pelaajalla ankaraa, pelaajistossa osattiin kuitenkin nähdä kokonaiskuva. Kolmossija oli paljon enemmän, mitä kauden alussa osattiin odottaa. Nälkä kasvoi syödessä ja voitontahtoinen joukkue lähti kauden edetessä aidosti voittamaan jokaista ottelua.

Harmitus löi silmille vielä kopista poistuessa. Koko olemassaolonsa ajan voitoitta pelannut FBI II johti SB Tumuja vastaan 3-1 ensimmäisen erän lopussa! Lopulta iisalmelaiset kairasivat historiansa avausvoiton ja Tumut jäi tasapisteisiin RT Dynamon kanssa. Keskinäiset ottelut ratkaisivat karsijan paikan kuopiolaisille.

Loppuhetkien sulamiset koituivat siis kalliiksi RT Dynamolle. Jossittelu on kuitenkin äärimmäisen turhaa. SB Tumut olisi ihan taatusti ollut erilaisella ilmeellä viimeisessäkin pelissä, mikäli ottelussa olisi ollut vielä panosta. Kun karsintapaikka oli ratkennut, takki taisi olla totaalisen tyhjä.

RT Dynamo kiittää lohkon muita joukkueita ja kaikkia kannattajiaan kaudesta 2016-2017! Tarkempaa analyysia kaudesta ja pelaajista on luvassa vielä myöhemmin keväällä.

28.08.2018Dynamon Suomen Cup taival päättyi ensimmäiselle kierrokselle
25.08.2018Edustusjoukkue jatkoon Suomen cupissa!
17.08.2018Edustusjoukkueen kapteenisto on valittu
21.06.2018Rökäletappio Suomen cupiin... kahdella jengillä!
06.05.2018Sählykerhon kuulumisia!
29.04.2018Puheenjohtajan kevättervehdys
13.04.2018 20.01Edustus palkitsi pelaajiaan
03.04.2018Janne Kuidun ura päätökseen uskomattomalla tavalla - lue miten!
01.04.2018Rökäletappio mukaan jalkapallomaailmaan!
26.03.2018Rökäletappion miesten joukkueet kesälomille
12.03.2018Edustuksen kausi tuli päätökseensä
26.11.2017Edustuksella voitokas retki Kaavilla!
26.11.2017Dynamolle voitto ja tappio Pielavedeltä
16.11.2017ENNAKKO: RT Dynamo matkaa Pielavedelle!
06.11.2017Ainoastaan yksi piste RT Dynamolle kotiturnauksesta
02.11.2017Rökäletappio pelaa Ahmolla lauantaina - RT Dynamon kotiturnauksen pelit klo 9 ja 19!
21.10.2017Iisalmesta kaksi tappiota - Lue Toivasen ja Kuidun raportit
19.10.2017V-divisioona jatkuu lauantaina Iisalmessa - Siipirikkoinen Dynamo tien päälle
08.10.2017RT Dynamon kausiavauksesta mukaan kaksi pistettä ja paljon positiivista
06.10.2017RT Dynamo pienillä muutoksilla alkavaan kauteen
14.09.2017Edustusjoukkueen kausiennakko!
08.09.2017ENNAKKO: Edustuksen Suomen cup!
12.07.2017Edustuksen maalivahtiosastoon muutoksia
20.06.2017Edustus avaa kautensa cupissa!
08.06.2017Edustuksen pelaajauutisia!
13.05.2017Seuran uutisia!
25.04.2017Joni Suvela RT Dynamon arvokkain pelaaja - ansioituneita pelaajia palkittiin kauden päättäjäisissä
24.04.2017RT Dynamolla historiansa paras kausi
04.04.2017Karsintapaikka karkasi kahteen tasapeliin - RT Dynamo lohkon kolmas
01.04.2017Edustus palkitsi pelaajiaan kauden päättäjäisissä.
30.03.2017Edustuksen kauden loppuraportti
29.03.2017RT Dynamon kauden päätösturnauksessa vielä panoksia jäljellä
22.03.2017 12.00ENNAKKO: 2. div. karsinnan toinen ottelu!
15.03.2017 12.00ENNAKKO: Karsinta 2. divisioonaan!
14.03.2017TURNAUSRAPORTTI: Kotiturnauksesta täydet pisteet RT Dynamolle
09.03.2017TURNAUSENNAKKO: RT Dynamo isännöi kotiturnausta Ahmon koululla
08.03.2017 12.00ENNAKKO: Edustuksen runkosarjan päätösturnaus!
22.02.2017 12.00ENNAKKO: Edustuksen 8. turnaus!
20.02.2017TURNAUSRAPORTTI: Kaksi pistettä RT Dynamolle Studentian parketilta
16.02.2017TURNAUSENNAKKO: RT Dynamolla edessään kauden tärkein ottelu
01.02.2017 12.00ENNAKKO: Edustuksen 7. turnaus!
23.01.2017TURNAUSRAPORTTI: Voittoputki jatkuu - RT Dynamo kaatoi sarjakärjen!
20.01.2017TURNAUSENNAKKO: Sarjakärki isännöi RT Dynamoa lauantaina
11.01.2017 12.00ENNAKKO: Edustuksen 6. turnaus
09.01.2017TURNAUSRAPORTTI: Olvi, ohitustie ja neljä pistettä - parasta Iisalmessa!
06.01.2017ENNAKKO: RT Dynamo aloittaa Rökis-vuoden Iisalmessa
26.12.2016Edustuksen "puolen välin krouvi"
22.12.2016Edustuksen pelaajauutisia!
19.12.2016TURNAUSRAPORTTI: Selkäsaunaa seurasi taisteluvoitto - RT Dynamolla kahden pisteen turnaus
16.12.2016ENNAKKO: RT Dynamon vuosi pakettiin Studentian parketilla
14.12.2016 12.00ENNAKKO: Edustuksen kausi tulee puoliväliinsä
03.12.2016Rökäletappiosta positiivisin siilinjärveläinen!
23.11.2016Rökäletappion vuosikokous
22.11.2016Alarik Toivaselle 200. ottelu lilavalkoisissa!
21.11.2016TURNAUSRAPORTTI: RT Dynamolle piste Studentian turnauksessa 20.11. sunnuntaina
19.11.2016LIVE: Vuorelan Veikot - RT Edustus
18.11.2016ENNAKKO: RT Dynamolla sunnuntaina kova haaste
16.11.2016 12.00ENNAKKO: Edustuksen 4. turnaus
02.11.2016 12.00ENNAKKO: Edustuksen 3. turnaus
31.10.2016TURNAUSRAPORTTI: RT Dynamo kairasi murskavoitot!
30.10.2016Paitahuutokaupan tuotto ilahdutti KYS:n lapsia
28.10.2016ENNAKKO: RT Dynamo yläsavolaisten kimppuun
12.10.2016 12.00ENNAKKO: Edustuksen toinen turnaus
12.10.2016 9.00TURNAUSRAPORTTI: RT Dynamon avausturnauksessa ilonpilkahduksia ja vastoinkäymisiä
04.10.2016RT Dynamolla historiansa paras lähtötilanne - vahvistuksiin kovat odotukset